background 1

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday 4 September 2011

Kisah Kueh Goyang Ku...

ni ade satu kisah yg menyayat hati.. kisah ni berlaku 2 hr sebelum raya hari tu.. al kisahnye, biasenye setiap raye aku akn buat someting.. cam last year bt cakes, a year before buat chocolate cookies.. so ingat tahun ni nk bt la kueh traditional lak.. so pas da pk2 ingat nk buat kueh goyamg ler (kueh ros) sbb nmpk cam menarik je wat kuih ni.. tgk bancuhannye pn sonang jer..

so dgn yakin nye aku membancuh tepung nye.. resepi lak amik dari internet.. ble da siap dgn semangat aku pn mencelup acuan dlm mnyak panas tu selama 10min sebelum mencelup dlm tepung bancuhan tadi.. pastu celup la blk acuan tu dlm mnyak panas.. puas aku goyang2 acuan tu tp tepung tu x nk tanggal lak dari acuan tu.. huhuhu... bt cmne pn ttp x mau tanggal gak.. huhuhu.. pueh, mak aku, kakak2 aku pk caranye smue x dpt.. last2 tu da feddup sgt, smue bancuhan2 aku tuang masuk dlm singki.. huhuhhu da x leh wat ape da..

esoknye tanye kat opismate ni camne die bt.. die pn tanye la mak die.. rupe2nye mak die bilang, santannye perlu dipanas kn telebih dahulu.. baru la bancuhan tu x melekat... adoiyai.. nyesal tol pecaya resepi dari internet bulat2.. pengajarannye di sini, dptkn nasihat dr yg orang tua ntok bnda2 traditional ni.... huhuhuhuh

No comments:

Post a Comment